girl wearing gray dress dancing during daytime

Unohda korona ja nauti tanssista kotisohvallasi

Teattereiden ovet ovat säpissä lähes kaikkialla maailmassa eikä kukaan tiedä, milloin ne voidaan avata ja esitykset aloittaa. Onneksemme esityksiä on vuosien mittaan taltioitu ja monet talot ovat julkaisseet niitä verkossa katsottavaksi joko täysin ilmaiseksi tai pientä korvausta vastaan. Tässä muutamia vinkkejä:

Suomen Kansallisbaletti Stage 24

  • Kansallisbaletin esitys Prinsessa Ruusunen, koreografia Javier Torres (osittain Petipan mukaan)
  • Zürichin baletin Winterreise, koreografia Christian Spuck
  • esitykset ovat ilmaisia

Lontoon Kuninkaallinen Ooppera (The Royal Opera House)

Lontoon Kuninkaallinen Ooppera julkaisee esitystensä taltiointeja määräajaksi. Esitysten katseluoikeuden verollinen hinta on noin 3,60 euroa.

  • Prinsessa Ruususen vuonna 2020 taltioidun esityksen koreografiaa Marius Petipan version pohjalta ovat muokanneet Frederick Ashton, Anthony Dowell ja Christopher Wheeldon. Esitys on nähtävissä 26.2. – 28.3.2021.
  • Elite Syncopations on Kenneth MacMillanin vuonna 1974 luoma 35-minuuttinen esitys. Sen taltiointia vuodelta 2020 voi katsoa 12.3.-11.3.

Pariisin oopperan baletti (Opera National de Paris)

Pariisin oopperan nettisivun osiosta https://chezsoi.operadeparis.fr/products löytyy laaja valikoima klassisten balettien ja modernien esitysten taltiointeja, joiden katseluoikeus maksaa 7,90 euroa.

Näiden lisäksi voit katsoa sunnuntaikeskiyöhön 21.3. ilmaiseksi vuonna 1992 taltioidun Joutsenlampi-baletin, jossa Prinssi Siegfriedin roolin tanssii edesmennyt Pariisin oopperan baletin tähtitanssija ja baletin johtaja Patrick Dupond.

Zürichin ooppera (Opernhaus Zürich)

Zürichin oopperan sivulta https://www.opernhaus.ch/digital/video-on-demand/ voit ostaa katseluoikeuden 4,99 eurolla ja tutustua Christian Spuckin tulkintoihin baleteista Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas ja/tai Romeo ja Julia.

Artikkelista Tanssin lumoa netissä löydät listan sivuista, joista voit löytää lisää herkkuja nautittavaksi. Katso päivityksiä ja vinkkejä myös Facebook-sivultamme www.facebook.com/attitydi/

Samankaltaiset artikkelit