group of ballerinas dancing while raising both hands
|

Kerro, mitä esityksiä haluaisit nähdä kanssamme keväällä

Haluamme uskoa siihen, että rokotusten etenemisen myötä koronapandemiaa saadaan taltutettua ja voimme lähteä balettimatkoille yhdessä. Matkasta Pietariin emme vielä edes haaveile, mutta Kansallisoopperan kevään 2022 ohjelmisto on julkaistu.

Kevätkaudella juhlitaan suomalaisen baletin 100-vuotista toimintaa ja tarjolla on niin klassista balettia kuin modernia tanssia:

  • Joutsenlammesta on tulossa David McAllisterin uusi, suomalaisille katsojille suunniteltu koreografia, joka kunnioittaa teoksen pitkiä perinteitä. Se on McAllisterin kunnianosoitus satavuotiaalle Kansallisbaletille. Ensi-ilta on 15.1. ja kevään aikana siitä on 11 näytöstä, joista viimeinen 25.5.
  • Sibelius on Jorma Elon uutuusbaletti Jean Sibeliuksesta ja hänen vaimostaan Ainosta. Teoksen musiikki on koostettu useista Sibeliuksen sävellyksiä. Mukana on muun muassa hänen näytelmämusiikkiaan, osia viulukonsertosta, 5. sinfoniasta ja Finlandiasta. Teoksen ensi-ilta on 25.2. Sitä esitettään 12 kertaa 14.5. saakka.
  • Seitsemän veljestä on Marjo Korholan alun perin vuonna 1980 Kansallisbaletille luoma baletti. Ensi-ilta on 6.4. ja esityksiä on kuusi, joista viimeinen 24.4.
  • Tripla: Made in Finland sisältää kolmen kansainvälisesti menestyneen suomalaisen koreografin teokset: Kenneth Kvarnström, Johanna Nuutinen ja Tero Saarinen. Tämän Triplan ensi-ilta on 6.5. Esityksiä kuusi, joista viimeinen 20.5.
  • 100-vuotisjuhlavuoden huipennus on Kansallisbaletti 100 – juhlagaala 28.5.2022.

Mielellämme järjestämme matkoja näihin, mutta kerropa Sinä, mikä/mitkä esitykset kiinnostavat Sinua erityisesti. Lähetä viestiä toiveistasi Ailille (sähköposti: aili.piironen@pp.inet.fi, puhelin: 040 55 70 751).

Seuraamme myös muiden seurueiden tarjontaa ja tutkimme mahdollisuuksia järjestää matkoja niitä katsomaan.

 

Samankaltaiset artikkelit