brown wooden tool on white surface
|

Tervetuloa kevätkokoukseen 9.4.2019

Attitydin tämänvuotinen kevätkokous on tiistaina 9.4. kello 17.00 alkaen Finnkino Strandin tiloissa. Kevätkokouksessahan esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien/tilintarkastajien lausunto sekä päätetään tilinpäätösen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

Kokouksen jälkeen kello 18.00 alkaen meillä on mahdollisuus nähdä harvinainen Kulta-aika-baletti. Sitä ei ole moni nähnyt, sillä sitä esittää ainoastaan  Moskovan Bolshoi. Esitys on taltioitu vuonna 2016, minkä jälkeen sitä on esitetty elokuvateattereissa kautta maailman.

Kulta-ajan jazzahtava musiikki on nuoren Dimitri Shostakovitshin käsialaa. Ensimmäinen näyttämöversio ei sytyttänyt yleisöä, mutta vuonna 1982 siitä tuli menestys Juri Grigorovitshin koreografioimana. Vuonna 2006 hän päivitti neuvostoaikaisen sisällön uuden Venäjän aikaan.

Tarinassa sukelletaan kuohuvalle 1920-luvulle. Se on värikäs ja häikäisevä ja sisältää show jazz- ja music hall -vaikutteita. Siinä on kaikkea: kreisejä rytmejä, kiihkeitä takaa-ajokohtauksia ja dekadentteja kabaree-numeroita.

Baletin tapahtumat sijoittuvat merenrantakaupunkiin, jossa kauppa ja mafia kukoistavat. Kabaree-ravintola Kulta-aika on tanssijoiden, roistojen ja nuorten juhlijoiden yöelämän kantapaikka, jossa nuori kalastaja Boris rakastuu kauniiseen tanssijaan Ritaan, joka sattuu olemaan myös paikallisen gangsterin tyttöystävä…

Rooleissa: Nina Kaptsova (Rita), Ruslan Skvortsov (Boris), Mihail Lobuhin (Jashka) ja Jekaterina Krisanova (Ljuska).

Attitydiläisenä pyydä kassalla alennusta balettilipun hinnasta.

Tervetuloa kokoukseen ja nauttimaan baletista

Samankaltaiset artikkelit