|

FT Johanna Laakkonen johdattelee kansallisbaletin alkuvaiheisiin keskiviikkona 27.4. Lappeenrannan kirjastossa

Filosofian tohtori Johanna Laakkonen, yksi kirjan Se alkoi joutsenesta – Sata vuotta arkea ja unelmia kansallisbaletissa kirjoittajista ja kirjaa työstäneen työryhmän vetäjä, on teatteritieteen yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa. Hän on aiemmin tutkinut muun muassa Edvard Fazerin järjestämiä venäläisen baletin kiertueita (1908–1910) sekä suomalaisen modernin tanssin kansainvälisiä yhteyksiä 1920-1930-luvulla. Se alkoi joutsenessa -kirjaan hän on kirjoittanut baletin ensivuosikymmenistä sekä balettimestareiden George Gén (1922–1935) ja Alexander Saxelinin (1935–1954) toiminnasta.

Kirja Se alkoi joutsenesta – Sata vuotta arkea ja unelmia kansallisbaletissa kertoo  Suomen kansallisbaletin historiasta sen syntyvaiheista, vuodesta 1922 nykyhetkeen. Kirja ilmestyi vuoden 2021 syksyllä juhlistamaan kansallisbaletin satavuotisjuhlavuotta. Kirjan on koostanut 10-henkinen työryhmä alan tutkijoita, toimittajia ja kriitikoita.

Kirjan ensimmäinen painos myytiin loppuun muutamassa kuukaudessa. Sen toinen painos on juuri ilmestynyt ja voit ostaa sen Suomalaisesta kirjakaupasta hintaan 32,95 euroa. Jos kirjaa ei löydy hyllystä, saat sen tilaamalla parissa päivässä. Lappeenrannan Suomalaisesta kirjakaupasta voit myös varata kirjan soittamalla numeroon 010 405 2180.  Jos haluat kirjaasi Johanna Laakkosen signeerauksen, ota kirja mukaasi 27.4.

Keskiviikkona 27.4. kello 18.00 Johanna Laakkonen on vieraanamme Lappeenrannan kirjaston Heili-salissa. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan kirjasta, kirjan syntyhistoriasta sekä kansallisbaletin alkuvuosien tapahtumista.

Samankaltaiset artikkelit