brown wooden wall mounted rack
|

Monipuolista tukitoimintaa vuonna 2021

Vuoden 2021 aikana saimme ennätysmäärän tukipyyntöjä. Onneksi kassaamme oli kertynyt jäsen- ja tukimaksuista tuottoa kuten ja myös sijoituksellemme, joten pystyimme myöntämään tukea niin jatko-opintoihin, kurssimaksuihin kuin eri tapahtumien järjestämiseen.

Aino Kotiharjun opinnot Münchenissä jatkuivat

Ainolle vuosi 2021 oli toinen vuosi Münchenissä Iwanson International School of Contemporary dance  -tanssi-koulussa. Myönsimme hänelle apurahan, jolla hän on voinut kattaa osan koulun lukukausimaksuista.

Ainon opinnot ovat edenneet suunnitellusti. Koronasta huolimatta koulu on pysynyt auki, tosin mahdollisuudet esiintyä elävälle yleisölle ovat olleet rajalliset. Siitä Aino toteaakin: ”Olen myös oppinut arvostamaan yleisölle esiintymistä koronan takia ihan uudella tavalla, sillä minun luokkani pääsi esiintymään paikalla olevalle yleisölle vasta kolmannen vuotemme alussa. Sitä ennen oli vain livelähetyksiä teatterilta tai pienempiä esityksiä koulumme tiloissa.”

Ainon vuoden 2020 opinnoista voit lukea jutusta Aino Kotiharju opiskelee tanssia Münchenissä

Helmi Kokkinen Kansallisbaletin kesäintensiivikurssilla

Ammattitanssijaksi tähtäävä 14-vuotias Helmi opiskelee Lappeenrannan tanssiopistolla klassista balettia ja sen lisäksi karakteritanssia ja jazztanssia ja osallistuu myös Kansallisbaletin erikoiskoulutukseen. Koronasta johtuen etenkin alkuvuosi 2021 oli rikkonainen ja etäopetuspainotteinen. Keväällä Helmi sai tiedon, että hänet oli hyväksytty Kansallisbaletin 12–22-vuotiaille tarkoitetulle kahden viikon kesäintensiivikurssille. Myönsimme tukea Helmin kurssimaksuun.

Helmin ja varmasti myös muiden kurssilaisten riemuksi kurssi pystyttiin järjestämään lähiopetuksena. Kurssista Helmi kertoo näin: ”Kurssi oli kattava ja opettavainen. Päivät olivat pitkiä ja aloitimme aamun 9.00 pilateksella, lattiabaletilla tai cardio-trainingilla ja lopetimme päivät 17.00 kärkitossutyöskentelyyn ja repertuaariin. Lisäksi päivään kuului jazz, nykytanssi ja tietenkin baletti. Opin paljon kurssilta ja olen onnellinen että pääsin kurssille. Ennen kaikkea oli mahtavaa päästä tanssimaan niin ammattitaitoisten opettajien seurassa.”

Kielo Dance Company Lappeenrannan Tanssisunnuntaissa

Elokuussa kokivat Satamatorilla tanssin riemua niin esiintyjät kuin yleisö, kun pitkästä aikaa pääsimme näkemään eläviä esityksiä. Yksi tapahtuman upeista esiintyjistä oli helsinkiläinen Kielo Dance Company, jossa tanssivat Lappeenrannan Tanssiopiston kasvatit Laura Kaljunen ja Eerika Kraft. Myönsimme tukea ”kielojen” matkakustannuksiin.

Tapahtuman merkitystä esiintyjille kuvaa heidän kommenttinsa: ”Tanssisunnuntai-esitys tavallaan avasi esityskautemme ja oli ensimmäinen virallinen HUMAN2020-näytäntö. Se oli ensimmäinen kerta, kun otteita HUMAN2020-teoksesta esitettiin julkisesti ja saimme ensimmäisen yleisökontaktin.”

Kohinaa Kulttuuritila Nuijamiehessä

Lappeenrantalaiset tanssin ammattilaiset Anna-Maria Paadar ja Eerika Kraft sekä elokuvan tekijä ja editoija Hiski Hämäläinen ja muusikot Eetu Hannelin ja Mitja Hokkanen tuottivat vuoden 2021 aikana Kohina-projektin, jonka lopputuloksesta saimme nauttia syyskuussa Kulttuuritila Nuijamiehessä. Koosteen projektista voi edelleen nähdä https://youtu.be/1RR8cOpy-xs. Kannattaa katsoa.

Projektin valmistelun aikana Eerika opiskeli Berliinissä ja Anna-Maria työskenteli Lappeenrannassa, ja sen lisäksi korona sotki suunnitelmia ja kaikki piti tehdä etänä. Myönsimme projektiin tukea, jolla maksettiin pääasiallisesti Eerikan salivuokria Berliinissä.

Silja Saarinen järjesti työpajoja tanssiopistolaisille

Lappeenrannan Tanssiopistossa vuonna 2014 päättötyönsä tehnyt Silja valmistui vuonna 2021 tanssinopiettajaksi Turun AMK:sta ja valmisteli yhteistyössä koreografi Anu Niemisen kanssa sooloesityksen Angels of Existence. Siljan hienon esityksen näimme Kulttuuritila Nuijamiehessä lokakuussa.

Tämän esityksen yhteydessä Silja ja Anu järjestivät Tanssiopistolla kaksi oppilaille maksutonta Project Movement -nykytanssityöpajaa, jonka kustannusten kattamiseen myönsimme tukea.

Lasten balettigaala

Lasten balettigaala on aiemmin järjestetty Lappeenrannan balettigaalan yhteydessä Nukketeatteri Sytkyjen, Lappeenrannan kaupunginteatterin, Lappeenrannan Tanssiopiston ja Attitydin yhteistyönä. Koska Balettigaalaa ei ole voitu järjestää vuosina 2020 ja 2021, lasten balettigaala on järjestetty Tanssiopistolla. Vuoden 2021 lasten balettigaala pystyttiin tosin järjestämään vasta 8.1.2022 ja silloinkin korona asetti omat haasteensa tapahtumalle. Attitydi on myöntänyt tukea Nukketeatteri Sytkyille tapahtuman toteuttamista varten.

Vapaaoppilastukea Lappeenrannan Tanssiopistolle

Myönsimme sekä kevät- että syyslukukaudella Lappeenrannan Tanssiopistolle tukea vapaaoppilaiden lukukausimaksuihin.

Tervetuloa tanssin tukijoukkoihin

Yksittäiset tukisummamme eivät ole olleet suuren suuria, mutta silti ne ovat olleet merkityksellisiä ja osaltaan mahdollistaneet opintojen ja tapahtumien onnistumista.

Liittymällä Attitydin jäseneksi olet mukana tanssin tukijoukoissa. Jäsenmaksumme on 10,00 euroa. Liittyä voit lähettämällä liittymislomakkeen: https://www.attitydi.fi/liity-jaseneksi/

Tukea voit anoa lähettämällä Ota yhteyttä -lomakkeen https://www.attitydi.fi/ota-yhteytta/. Tutustu ennen sitä tukipyynnön laatimisohjeeseemme.

Samankaltaiset artikkelit