|

Aino Kotiharju opiskelee tanssia Münchenissä

Aino Kotiharju lumisessa Münchenissä tammikuussa 2021

Lappeenrannan tanssiopiston kasvatti Aino Kotiharju aloitti syksyllä 2019 tanssiopinnot Münchenissä Saksassa Iwanson International School of Comtempory Dancessa (https://iwanson.de/). Hän opiskelee nykytanssijaksi pedagogikkaa painottavalla linjalla, joten valmistuttuaan vuoden 2022 keväällä hänellä on hallussaan tanssijan tutkinnon lisäksi myös valmiudet tanssinopettajaksi.

”Ensimmäisenä vuonna keskityimme todella paljon tekniikkaan”, Aino kertoo opinnoistaan. ”Tosin koronarajoituksista johtuen ensimmäisen vuoden loppu meni Zoomissa.”

”Nyt toisena vuonna meillä on enemmän mahdollisuuksia luovuuden kehittämiseen, kun meillä alkoi opintovuoden alussa vierailevien opettajien tunnit.”

Omien opettajien lisäksi opiskelijoita ohjaavat kaksi viikkoa kerrallaan vierailevat nykytanssijat tai nykytanssin opettajat, jotka tulevat yleensä eri maista.

”Se on aivan mahtavaa ja tosimielenkiintoista”, Aino toteaa innostuneena.

Toisen vuoden opiskelijat esittävät omat soolonsa tammikuun lopussa. Valitettavasti he eivät pysty tällä kertaa esittämään niitä yleisölle Baijerin koronarajoituksista johtuen. Ainon soolon suunnittelu on kuitenkin hyvää vauhtia menossa.

”Onneksi yksilölliset soolovalmennukset ovat mahdollisia, vaikka muu opetus ei alakaan vielä tammikuussa.”

Koulu järjestää teatterilla noin parin kuukauden välein tanssiesityksiä, johon oppilaat pääsevät koreografioimaan opettajien avustuksella omia ryhmä- tai sooloesityksiä.

”Teatteri on varattu seuraavan kerran helmikuulle, mutta saa nähdä, toteutuvatko esitykset.”

Opiskelijan elämään kuuluvat myös kokeet. Ennen joululoman alkua Ainolla oli koe, johon sisältyi nykytanssikoreografia, nykytanssin lattiatyöskentelyyn perustuva koreografia, improvisaatio, balettitunti sekä jazzkoreografia. Helmikuussa kokeet jatkuvat mm. nykytanssitunnin suunnittelusta ja pitämisestä. Vastaava koe on myös baletista ja jazztanssista.

”Keväällä meillä on luvassa teatterilla isot esitykset, johon opettajat koreografioivat meille tanssiesitykset”, kertoo Aino kevään ohjelmasta.

”Olen tyytyväinen, että lähdin opiskelemaan Iwansoniin. Koululla on todella hyvä ja inspiroiva ilmapiiri. Sinne on ihana palata Suomessa lomailun jälkeen.”

Opiskelu ja eläminen Münchenissä maksavat huomattavan summan rahaa joka kuukausi. Attitydi on osaltaan tukenut Ainon opiskelua. Sen mahdollistavat jäsentemme lahjoitukset ja jäsenmaksut.

Samankaltaiset artikkelit