girl wearing gray dress dancing during daytime

Maailmanlaajuinen baletin päivä 29.10.2020

Ensimmäistä maailmanlaajuista baletin päivää (World Ballet Day) vietettiin vuonna 2014. Tänä vuonna baletin päivä on 29.10. Sen aikana meillä on mahdollisuus kurkistaa maailman johtavien balettitalojen, muun muassa Englannin kuninkaallisen baletin (The Royal Ballet), Australian baletin (The Australian Ballet) ja Moskovan Bolshoi-teatterin baletin toimintaan kunkin päivään osallistuvan seurueen Facebook ja YouTube-sivulla.

Koronapandemia on vaikuttanut laajasti maailman tanssiyhteisön toimintaan ja rajoittanut  tanssijoiden harjoitus- ja esiintymismahdollisuuksia. Baletin päivä valoittaa myös, miten pandemia ja sen leviämisen estämiseksi annetut ohjeet ja määräykset ovat vaikuttaneet balettiseurueiden työskentelyyn.

Päivän koko ohjelmaan sekä siihen osallituviin taloihin voit tutustua sivustolla worldballetday.com

 

 

Samankaltaiset artikkelit