|

Katariina Luukas Ankarassa Solo Contemporary Dance -festivaaleilla

Ankarassa, Cermodern-taidegalleriassa järjestettiin 26.-28.8 viidettä kertaa Solo Contemporary Dance-festivaali, johon osallistui 32 tanssijaa 20 eri maasta. Lappeenrantalaistaustainen Katariina Luukas sai kesällä esiintymiskutsun festivaalille.

”Esiintymismatkani Ankaraan oli huikea. En osannut odottaa reissultani mitään, mitä se lopulta antoi minulle. Tämä oli ainutkertainen kokemus.

Esiinnyin perjantaina 26.8, teoksella “Isra 2.0”, joka on saanut inspiraatiota Edgar Allan Poen runosta “A dream within a dream”:

That my days have been a dream;

Yet if hope has flown away

In a night, or in a day,

In a vision, or in none,

Is it therefore the less gone?

All that we see or seem

Is but a dream within a dream?

Koreografi: Emrecan Tanis

Musiikki: Mehmet Sadik Tanis

Kyseessä oli open air-festivaali eli lava ja katsomo olivat ulkona, taidegallerian sisäpihalla. Ulkoilmalava toi mukanaan pari yllätystä ja ensimmäinen niistä oli valoharjoitusten sijoittuminen yölle. Auringon laskettua, pimeää tuli vasta yhdeksän aikoihin ja minun valoharjoitukseni oli torstaina 25.8 yöllä n. klo 00.00 aikoihin.

Siitä seuraavana päivänä, ennen illan esiintymistä, minulla oli musiikkiharjoitus, jonka tarkoituksena oli selvittää kuuluuko musiikki lavalle sekä yleisölle hyvin. Toinen yllätyksistä tuli tässä kohtaa, kun harjoitukseni oli keskellä kirkasta päivää joka tarkoitti, että 35 asteen kuumuudessa, auringon porottaessa, mustalla, tulikuumalla tanssimatolla oli mahdotonta tanssia tai edes kävellä.

Tämän jälkeen suuntasin hotellin kuntosalille treenaamaan sooloani ja tekemään viimeisiä havaintoja ja korjauksia.

Itse esiintyminen jännitti hurjan paljon, mutta positiivisessa mielessä. Omaa vuoroa odottaessani tarkkailin yleisöä ja koitin olla kertaamatta askeliani liikaa. Illan lämpö ja pieni tuuli, joka tarttui tanssiessa hiuksiini sai aikaa kylmät väreet, jolloin tiesin olevani oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Läheisen huvipuiston ja teollisuusalueen äänet kantautuivat kauniisti korviini, kuin ne olisivat kuuluneet osaksi musiikkia.

Kuusi minuuttia kestänyt sooloni, tuntui silmänräpäykseltä ja toivoinkin, että se olisi jatkunut pidempään. 

Kun esiintymiseni tuli lopulta päätökseensä, sain yleisöltä mielestäni äärimmäisen positiivisen reaktion, isot aplodit ja liehuvat suomenliput Suomen Ankaran Suurlähetystön työntekijöiltä.

Jälkeenpäin kuulin hyvää palautetta kanssaesiintyjiltäni sekä muulta yleisöltä. Erityisesti mieleeni jäi erään henkilön kommentti siitä, kuinka olin samaan aikaan kuvankaunis olento, joka oli kuitenkin liian ruma ja karmiva ollakseen sitä.

Toivottavasti vielä joskus palaan!

Attitydiä minua paljon auttaneesta työskentelytuesta kiittäen

Katariina Luukas”

Katariina aloitti tanssi harrastamisen aikanaan Sonja Tammelan Balettikoulussa/Lappeenrannan Tanssiopistossa. Harrastuksesta tuli hänelle ammatti, kun vuonna 2014 hän tuli valituksi Suomen Kansallisbaletin oppilaitokseen. Valmistuttuaan hän työskenteli Kansallisbaletissa syksyyn 2021, jonka jälkeen hän siirtyi freelance-tanssijaksi ja koreografiksi. Tanssin ohella, keväällä 2022 hän teki kaksi erilaista nykytanssi-sooloa Helsingin Kansainvälisiin Balettikilpailuihin Viola Länsivuorelle ja Aino Louhivaaralle. 

Ankara Solo Contemporary Dance-festivaali 2022 Cermodern-taidegalleriassa

Samankaltaiset artikkelit